HilkkaLiisaNivukoski Jokainen ihminen on tärkeä!

Vaalivideon kuvauksessa

 • SPR:n ystäväni Toivo Ryky ja minä olemme keräämässä rahaa Rotuaarilla SPR:lle.
  SPR:n ystäväni Toivo Ryky ja minä olemme keräämässä rahaa Rotuaarilla SPR:lle.
 • Tärkeä on tiedostaa puhtaan sisäilman merkitys terveydelle. Sairastuin itse työpaikkani homeista ja minulla on ammattitautidiagnoosi. Olen Hengitysliiton kouluttama Kokemusasiantuntija. Kuvassa puhaltelen saippuakuplia ja hauskuutimme ihmisiä Toivo-ystäväni kanssa Rotuaarilla.
  Tärkeä on tiedostaa puhtaan sisäilman merkitys terveydelle. Sairastuin itse työpaikkani homeista ja minulla on ammattitautidiagnoosi. Olen Hengitysliiton kouluttama Kokemusasiantuntija. Kuvassa puhaltelen saippuakuplia ja hauskuutimme ihmisiä Toivo-ystäväni kanssa Rotuaarilla.
 • Tiedän milta tuntuu kun keuhkot tulehtuvat ja ahdistaa ja yskittää. Kuvassa olen ensiavussa Teneriffalla muutama vuosi sitten, kun hotellin sisäilma ei sopinut minulle. Toipuminen kesti useita kuukausia.
  Tiedän milta tuntuu kun keuhkot tulehtuvat ja ahdistaa ja yskittää. Kuvassa olen ensiavussa Teneriffalla muutama vuosi sitten, kun hotellin sisäilma ei sopinut minulle. Toipuminen kesti useita kuukausia.
 • Kokemusasiantuntijana kerron millaista on sairastaa ja toimin Puhtaan sisäilman puolesta.
  Kokemusasiantuntijana kerron millaista on sairastaa ja toimin Puhtaan sisäilman puolesta.
 • Minulla on ROHKEUS puolustaa vanhuksia. Autan päivittäin täällä kotonani 88-vuotiasta muistisairasta äitiäni.
  Minulla on ROHKEUS puolustaa vanhuksia. Autan päivittäin täällä kotonani 88-vuotiasta muistisairasta äitiäni.
 • Sydämelläni on vanhukset ja lapset. Terveydenhoitajana ja lapsi- ja nuorisotyöhön erikoistuneena sosionomina minulla on paljon tietoa ja taitoa.
  Sydämelläni on vanhukset ja lapset. Terveydenhoitajana ja lapsi- ja nuorisotyöhön erikoistuneena sosionomina minulla on paljon tietoa ja taitoa.

Yksi KD:n edustaja Jani Liukkonen kirjoittaa vaalivideon haastattelusta ( http://janiliukkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187013-ylen-vaalivideo-ja-mita-yhteista-on-teologilla-ja-poliitikolla ) ja ihmettelin eilen itsekin toimittajan vauhtia ja nopeaa tempoa ja NIITÄ KYSYMYKSIÄ. Yhdessä vaiheessa kysyinkin toimittajalta, että kysyykö hän tällaisia kysymyksiä myös toisten puolueiden jäseniltä. Olen esiintynyt paljon ja olen ollut monissa juhlissa juontajana. Olen vetänyt jos jonkinlaisia teemailtoja ja olen kokenut esiintyjä enkä pelkää kameroita enkä esiintymistä. Eilinen haastattelu minullakaan nyt vain ei mennyt niin kuin odotin. En ollutkaan sanavalmis, kuten normaalisti olen. Kysymykset olivat erikoisia, kuten:

 

Ohjaako minun toimintaani politiikka vai uskonto?  

Miten se näkyy elämässäni?

Toimin vapaaehtoisena SPR:llä ja Hengitysliitossa ja Oulun seudun Hengitysyhdistyksessä. Molemmat järjestöt ovat poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomia järjestöjä. Kummassakaan en tuo esiin politiikka tai uskoani. Autan vapaaehtoisena kaikkia ihmisiä ihan samalla tavalla ja tasapuolisesti.

 

Pitääkö Suomen tunnustaa Palestiina?

Ei tule tunnustaa! Niin kauan kuin siellä on äärijärjestöjä, jotka lähettelevät pommejaan Israeliin niin ei tarvitse tunnustaa. Kannattaa myös tarkistaa kenelle nuo alueet oikeasti kuuluvat. Mediankin pitää tarkistaa tiedotustaan. Yleensä jos vaikka Israel vastaa äärijärjestöjen lähettämään pommiin, niin media tiedottaa lähes aina, että "Israel hyökkäsi..."   Ruotsi tunnusti Palestiinan ja netistä löytyy uutinen: "30.10.2014 - Israel on suuttunut Ruotsille sen päätöksestä tunnustaa Palestiina. Israelin ulkoministeriön mukaan Ruotsin päätös on vahingollinen ja omiaan ..." (etsi lisää netistä). Suomen on tärkeää pitää hyvät yhteydet Israeliin.

 

Miten Suomen asemaa tulisi parantaa ETYJ:ssä?

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyö- järjestö ETYJ. Onko Suomen asema sitten jotenkin huono? No en minä vain tiedä. Niin minä sanoin haastattelijalle. 

 

Näistä minulla on tietoa ja kokemusta, mutta näistä vahvuuksistani ei kysytty.

Minulla on paljon tietoa terveydenhoitajana ja lapsi- ja nuorisotyöhön erikoistuneena sosionomina kaikenikäisten ihmisten hyvinvoinnin edistämisestä ja syrjäytymisen ehkäisystä. Tiedän millaista on hoitaa muistisairasta, kun hoidan äitiäni. Omaishoitajien työtä on tuettava kaikin tavoin. Koulutuksessakin vanhuksista puhuttiin ja oli käytännön harjoittelua. Tiedän miten nuorten syrjäytymistä voidaan ehkäistä ja aikaisemmin olen siitä UUSI SUOMI sivullekin kirjoittanut. Koutuksessakin siitä aiheesta opetettiin. Lapsiin kohdistuva henkinen- ja fyysinen väkivalta, vanhempien alkoholismi ja huumeiden väärinkäyttö sekä seksuaalinen väkivalta ja insesti ovat lapsen kehitykselle erittäin vahingollisia. Ne tulisi tunnistaa ajoissa jo neuvolassa. Tuosta aiheesta tein opinnäytetyöni terveydenhoitajakoulussa.  Hengitysliiton kouluttamana Kokemusasiantuntijana osaan kertoa oman tarinani ja tiedän millaista on sairastua homeisessa työpaikassa. Vertaistukiohjaajana tiedän, millaisia ongelmia sisäilmaongelmista ja homeista sairastuneilla on. Tein aiheesta sosionomikoulutuksessa opinnäytetyönkin. Ennaltaehkäisy tulee halvemmaksi kuin jo syntyneiden sairauksien hoito.

Vahvuuksiani ei kysytty haastattelussa.  Silti olen edelleen sanavalmis ja tiedän monista asioista.

Nauretaan sitten yhdessä sille haastattelulle, kun se tulee nettiin!

Onnea kaikille vaaliehdokkaille! 

 

Jokainen olkoon alamainen sille esivallalle, jonka vallan alla hän on. Sillä ei ole esivaltaa muutoin kuin Jumalalta; ne, jotka ovat, ovat Jumalan asettamat.

Sentähden, joka asettuu esivaltaa vastaan, se nousee Jumalan säätämystä vastaan; mutta jotka nousevat vastaan, tuottavat itsellensä tuomion. Room. 13:1-2

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän HilkkaLiisaNivukoski kuva
Hilkka Nivukoski

Täytyy myöntää, että todella asenteellista on tuon haastattelijan ajatusmaailma. Yksi tuttava sanoi haastattelijan kysyneen kommunistisen puolueen edeustajalta: "Pitäisikö Suomi liittää Venäjään?"